About νομικεσ πληροφοριεσ
About νομικεσ πληροφοριεσ
Blog Article
Μεσημέρι Τετάρτης στην πλατεία Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν δύο ΙΧ καθώς και δύο μηχανές.
σύγκρουσης είναι η κυκλοφοριακή συμφόρηση Περισσότερα » Κυκλοφοριακό Κηφισός Κυκλοφορία Οχημάτων Λεωφόρος Κηφισού Πειραιάς
Διαχείριση ερωτήσεων, παραπόνων, αντιμετώπιση προβλημάτων
Δένδιας για νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: «Έχει στόχο να θεραπεύσει τα μεγάλα διοικητικά προβλήματα στα στρατιωτικά νοσοκομεία»
Ισπανία: Τα φωτοβολταϊκά «δείχνει» για το black out ο διαχειριστής του ηλεκτρικού δικτύου – Λαϊκή οργή για Σάντσεθ
Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων επικρατεί και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης είναι ένας άνθρωπος να έχει χάσει τη ζωή του και να τραυματιστούν άλλοι πέντε.
ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ Δείτε τα μοντέλα μας ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Τέλος, επί προσβολής της προσωπικότητας και εφόσον αυτή είναι παράνομη, ο νόμος καθιερώνει αντικειμενική ευθύνη του προσβάλλοντος μόνον ως προς την αξίωση για την άρση της προσβολής, ενώ για την αξίωση αποζημίωσης, καθώς και για τη χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης εκείνου που έχει προσβληθεί, ο νόμος απαιτεί η προσβολή να είναι παράνομη και υπαίτια, αρκούντος κάθε είδους υπαιτιότητας από δόλο ή από αμέλεια (Ολ.
Για αρχή, θα πρέπει αμέσως να φωνάξετε την αστυνομία και να καταγράψετε τα στοιχεία του οδηγού και του οχήματος που προκάλεσε το ατύχημα.
στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση αποστολής, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση)
Οι περισσότεροι από εμάς συνήθως μπερδεύουμε τις έννοιες “Ηθική Βλάβη” και “Ψυχική Οδύνη” και ίσως θεωρούμε ότι πρόκειται για το ίδιο πράγμα.
κοντά στο Πυργί Αγρινίου και συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό Αγρινίου –
Το δικαστήριο της ουσίας, αφού δεχθεί ότι συνεπεία αδικοπραξίας προκλήθηκε σε κάποιο πρόσωπο ηθική βλάβη ή ψυχική οδύνη, καθορίζει στη συνέχεια το ύψος της οφειλόμενης γι` αυτήν χρηματικής ικανοποίησης, ηθικη βλαβη με βάση τους κανόνες της κοινής πείρας και της λογικής, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη το είδος της προσβολής, την έκταση της βλάβης, τις συνθήκες τέλεσης της αδικοπραξίας, τη βαρύτητα του πταίσματος του υποχρέου, το τυχόν συντρέχον πταίσμα του δικαιούχου και την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των μερών. Συνεπώς ο προσδιορισμός του ποσού της εύλογης χρηματικής ικανοποίησης επαφίεται στην ελεύθερη εκτίμηση του δικαστηρίου της ουσίας. Η σχετική κρίση του δικαστηρίου της ουσίας, κατά μία μεν άποψη, που είναι η κρατούσα στη νομολογία, δεν υπόκειται στον έλεγχο του Αρείου Πάγου, αφού σχηματίζεται ύστερα από την εκτίμηση πραγματικών γεγονότων χωρίς υπαγωγή σε νομική έννοια, οπότε και δεν μπορεί να νοηθεί εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου, είτε ευθέως είτε εκ πλαγίου.